marți, septembrie 25, 2007

Miliarde de dolari doar din jocuri


O serie de rapoarte ale grupului de cercetare DFC Intelligence prevad ca piata jocurilor de PC ar putea ajunge pana in 2012 la o valoare de 13 miliarde de dolari. In ansamblul sau, aceeasi piata a jocurilor va ajunge la 47 de miliarde pana in 2009, o crestere de 42% fata de cele 33 de miliarde generate in 2006. Cifrele includ veniturile din hardware si software pentru jocuri video, hardware portabil dedicat si software-ul aferent (Nintendo DS si Sony PSP), jocuri de PC, de console si online.

Pe piata PC-urilor, cele mai mari venituri vor proveni din jocurile online, inclusiv abonamente, reclame si distributie digitala. De cealalta parte, consolele nu vor avea parte de o crestere atat de spectaculoasa; analistii estimeaza ca batalia intre cele trei console va cotinua; pe segmentul sistemelor portabile, e posibil ca in urmatorii 5 ani, Nintendo DS sa devina cea mai bine vanduta consola.

Sursa: XPC

Valeu tata asta da afacere.Poate ar trebui sa ma fac ceva tester de jocuri,poate imi ies si mie ceva $ frumosi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

hmmz n-ar fi o idee rea sa ne facem testeri de jocuri da` cine angajeaza si unde sa-mi depun cv-ul? ...ar fi o afacere de viitor :D